Det gjorde også en av gigantene av kinematografi

Nominert kvinnelig kinofotograf

canada goose jakke Rachel Morrison er den første kvinnen som noen gang er nominert til en Oscar i kinematografi. canada goose jakke

‘Jeg kan ikke tro at jeg er den første,’ sier hun. ‘Det er veldig snilt!’

Det var hennes lensing på Mudbound som fikk henne denne anerkjennelsen, men Morrison tjente også som fotograf for fotografen til den massive blockbuster Black Panther. Å være DP betyr at du har ansvaret for alle kameraene, alle som driver dem, strømmen på settet og utseendet til hele filmen.

canada goose dame ‘Kinofotografen setter i utgangspunktet regissørens visjon inn i bilder,’ sier Morrison. Hun leder veien ned et sett med utvendige trapper til kjelleren sitt kontor i sitt hjem i Mount Washington-området i Los Angeles. ‘Det er slik et rotet her nede.’ canada goose dame

https://www.canada-goose-jakker.com Det er ikke så rotete, bare med kunstbøker, Black Panther tegneserier og DVDene hun trekker på for referanse og inspirasjon.

canada goose norge ‘Mange klassikere,’ sier Morrison. ‘Godfather. Raging Bull. City of God. [The] City of Canada. Lost Children. Dekalog. Jeg mener, Kielowski var et slikt geni.’ canada goose norge

canada goose trillium Men filmen som forandret Morrisons liv var en fremmed film som hun så som en tenåring i Cambridge, Mass. canada goose trillium

«Filmen for meg var denne typen uklar, fransk kanadisk film som heter Leolo,» forteller Morrison. ‘Det var en ekte spiller i Harvard Square Theatre, og jeg tror at jeg nok hadde gått for å se noe annet, og det var utsolgt.’ Som interessant er det ikke i det hele tatt den retningen jeg har gått med min kinematografi,’ hun sier.

canada goose outlet canada goose Morrisons store gjennombrudd var med Fruitvale Station, en anerkjent onlinefilm som ser ut som en dokumentarfilm. Det var basert på det virkelige livet drapet av en ung svart mann av en politi i transit i Oakland, California. Filmen var også Canadas goose rabatt uk-breakout for regissør Ryan Coogler, som nylig samarbeidet med Morrison på Black Panther. canada goose

canada goose outlet Da Coogler laget sin ‘Rocky’ -film, for noen år siden spurte han om at han skulle bli fotograf. Men timingen var av: Morrison hadde nettopp blitt gravid. canada goose outlet

canada goose jakker herre ‘Jeg kunne helt skyte gravid,’ sier hun. Men jeg kunne ikke forstyrre et skytespill ved å føde i midten av å lage en film. Å være både mor og fotograf er ikke akkurat en Hollywood-norm. canada goose jakker herre

canada goose victoria ‘Jeg så etter en modell før jeg hadde min sønn,’ sier hun. ‘Jeg ville ønske å forsikre min kone om at det kunne gjøres, og jeg kunne ærlig talt ikke finne en. Som de fleste av [regissørene for fotografering] snakket jeg med menn, og de fleste av de var på deres tredje ekteskap og hadde barn fra forskjellige koner og barn som ikke snakket med dem og barn oppgraderinger de mistet. Det var en viss grad av anger og andre, og sa: ‘Ikke gjør feilene jeg gjorde’, og andre som sa: ‘Det er bare Canada. ” canada goose victoria

canada goose jakke dame ‘Og for meg,’ sier hun stille, ‘det er ikke bra.’ canada goose jakke dame

canada goose jakker dame Morrison er 39, men hun er vant til å være feil for et hår og makeup artist eller som en del av cateringpersonalet. På Black Panther, hvor hun var fotograf, tok Morrison en gang hoppet I en varebil med den første assisterende regissøren er det også en kvinne som kommer til å sette. Men sjåføren nektet å budge. canada goose jakker dame

canada goose salg ‘Vi var som,’ Hei, vi må gå, ‘sier hun. ‘Og han var som,’ Jeg beklager, jeg venter på DP og den første AD. ‘Og vi var som:’ Vi er Canada og Canada! ‘Og det skjer flere ganger enn Jeg kan telle. ‘ canada goose salg

På settet av Mudbound var Morrison en del av et bevisst kvinnelig ledet mannskap. Netflix-filmen følger formuene til en svart familie og en hvit, hardscrabble bønder i landlige sør.

Direktør Dee Rees husker hvordan Morrison posisjonerte kameraet under en spesielt spennende scene. En ung kvinnelig aktør vises på gården, blinker en kniv mens to små jenter leker i gården i nærheten. Mord er på hodet hennes.

‘Alt er vinklet for å føle seg farlig, på en måte,’ sier Rees. canada goose jacket ‘Everything’ er tilpasset maksimal spenning. Kniven er i canada goose uk rammen mens de to jentene er i rammen. Så det er som uformell vold i verden, hverdags nærhet av døden, hverdagens nærhet av skade. ‘

Rees sier at hun elsket Morrisons underfulle, elegante øye. Det gjorde også en av gigantene av kinematografi. Før han døde i Canada, Haskell Wexler (Hvem er redd for Virginia Woolf ?, En Flew Over The Cuckoo? S Nest) så Fruitvale Station og inviterte Morrison over til lunsj.

canada goose victoria parka Han sa faktisk at det vi gjorde i Fruitvale var alt han ønsket å gjøre hele sin karriere, sier Morrison. Hun er stolt, men likevel litt oppslukt. ‘Og det gir perfekt mening. Han lagde dokumentarfilmer og han gjorde fortellinger, men dette var en film som var veldig snilt sammen. Så det var nok det mest meningsfulle kompliment jeg noensinne vil få. ‘ canada goose victoria parka

For en stund lo Morrisons øyne med tårer, og da lo hun.

canada goose jakke herre ‘Han fikk også meg til å holde sin Oscar og sa:’ Du kommer til å få en av disse en dag, ‘som jeg trodde var gal på tiden,’ sier hun. canada goose jakke herre

Kanskje hennes historiske nominasjon er knyttet til Wexlers arv, hun ventures. Og så er en del av det mer komplisert.

canada goose herre ‘Nå er trikset for meg, jeg vil ikke vinne for feil grunn,’ sier hun. ‘Som jeg ikke vil vinne fordi jeg er en kvinne. Jeg er en slags rooting for Deakins selv. ‘ canada goose herre.